<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=83563&amp;fmt=gif">

RSC blijft op het goede spoor

Rail Service Center Rotterdam 

RSC is dé schakel voor het spoorvervoer van containers in het Rotterdamse havengebied. Talloze Europese railoperators zijn afhankelijk van hun services. 24 uur per dag en 6 dagen in de week worden zeecontainers op of van een trein geladen. De terminal op dit terrein is maar liefst 24 ha groot, bevat 4 kranen en heeft 8 sporen van ieder 750 meter. Met een maximale capaciteit van 350.000 eenheden per jaar, een stackcapaciteit van 1968 TEU en 154.883 trucks die af en aan rijden per jaar, kan RSC zich geen ‘downtime’ permitteren. Daarom zijn wij hun strategische IT-partner geworden. 

Rail Service Center Rotterdam 

rsc-service-img

Hun uitdaging 

Wat er gebeurt bij RSC is een continu proces dat slechts onderbroken wordt tussen zaterdag en zondag. Alle operaties worden aangestuurd door verschillende applicaties, waarvan de belangrijkste het Terminal Management Systeem is. Hiermee worden alle handelingen aangestuurd, zoals machines of facturering. Maar ook de beveiliging van hun IT-platform is zeer belangrijk. Bepaalde containers mogen vanwege hun inhoud niet bij elkaar in de buurt staan. En het is noodzakelijk dat goed wordt vastgelegd welk bedrijf welke container ophaalt.

Hun uitdaging: een hele hoop data moet goed worden opgeslagen en beveiligd. Zo min mogelijk downtime moet worden gegarandeerd.

Onze oplossing 

Wij monitoren 24/7 hun volledige IT-omgeving. Zo zorgen we voor optimale performance, capaciteit en beschikbaarheid van alle on-premise en online IT-infrastructuur. Daarbij beheren wij proactief en komen we in actie wanneer er een probleem dreigt. Hier krijgt RSC zelf niks van mee – zij vertrouwen volledig op ons.

Toen alle on-premise servers vervangen moesten worden, kwamen wij ook in actie. RSC moet voortdurend live en online zijn, je kunt niet zomaar wat machines vervangen. Daarom hebben wij een cluster van virtuele en fysieke omgezet waarbij geen downtime is waargenomen. 

Wil jij meebouwen
aan deze succesverhalen?

Bekijk of er een vacature voor jou bij zit of neem contact met ons op. 

Wil jij meebouwen
aan deze succesverhalen?

overleg IT aan tafel