<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=83563&amp;fmt=gif">

Ons verhaal

Ontdek onze geschiedenis en hoe we zijn geworden wie we nu zijn.

1991

De basis voor GENSYS is al een hele tijd geleden gelegd. In de tijd van HP minicomputers, Siemens en IBM Mainframes, UNIX en Oracle en waar zelfs Windows nog niet bestond. We bouwden toen nog met MS-DOS en een VGA scherm applicaties. In die tijd werd bij het Gemeentelijk Rekencentrum Rotterdam onder de naam 'Omni-Guard' de allereerste versie ontwikkeld van GENSYS. Hiermee werd het GRC datacenter 24 uur per dag bewaakt. Via een SMS-C protocol en een modem werden berichten naar pagers en semafoons gestuurd, en dat alles al met een fraai grafische user interface.

1991

Gensys oud Amerika-1

1994

Marko de Jong zag ondertussen wat GENSYS voor een organisatie kan betekenen. Hij introduceerde het fenomeen 'kennissets', waarbij informatie geborgd wordt in monitoring templates. Dit was het startsein van een langdurige samenwerking en een slimme manier om kennis en systeembeheer op afstand aan te bieden. Voor Marko was dit het moment om SPS op te richten: een kennisgerichte organisatie dat zoveel mogelijk automatiseert, op afstand werkt en wordt aangestuurd door proactieve meldingen vanuit GENSYS. 

1994

gensys en sps oude foto

1997

GENSYS en SPS werkten nauw samen. In 1997 wordt de software overgenomen en is het officieel onderdeel van SPS. De ontwikkeling van SPS als IT-dienstverlener met een preventieve werkwijze gaat hierna razendsnel. Op basis van GENSYS maakten wij het mogelijk om met hetzelfde aantal mensen meer systemen te beheren. Dat was uniek - zeker voor deze tijd.

1997

1997 beurs

2000

We groeiden ontzettend hard. Na 3 kantoren te hebben bewoond, werd een eigen pand in Reeuwijk ontworpen en gebouwd als IT-pand met voldoende ruimte voor nog verdere groei. In 2000 verhuisde ons team naar het nieuwe pand, waar we tot op de dag van vandaag met veel plezier werken. 

2000

voor het pand op de fiets

2005

We werkten samen met veel grote, loyale klanten. Zij groeiden, hun wensen veranderden en SPS groeide met hen mee. In 2005 werd daarom het datacenter een feit. In eerste instantie gebouwd om te dienen als uitwijkcentrum, waardoor we nog meer continuïteit in de IT voor onze klanten konden garanderen. Aansluitend hebben wij ons dienstportfolio hiermee verder uitgebreid met Managed Hosting en Managed Private Cloud diensten.

2005

datacenter SPS

2007

De jaren daarop bleven we onszelf, SPS en GENSYS alsmaar door ontwikkelen. Dat werd gezien én gewaardeerd, want in 2007 ontvingen we onze eerste Ondernemersprijs. ‘''SPS ontving de prijs voor zijn speciale kwaliteiten op het gebied van klantgerichtheid.'' Een ontzettend mooie prijs en daarmee ook een hoogtepunt in het bestaan van SPS.

2007

ondernemersprijs 2007

2009

Muziek is altijd een rode draad geweest bij ons. Daarom hebben we naast onze normale werkzaamheden maar liefst 4 jaar lang verschillende edities van het SPS Jazz Festival georganiseerd. Een initiatief voor de lokale bevolking en ons eigen netwerk. Met ieder jaar op de piek 5.000 bezoekers en optredens van Sabrina Starke, Alain Clark en Jules Deelder was het een zeer gewaardeerd evenement onder het publiek en de artiesten. Uiteindelijk werden wij zelfs gebeld door artiesten of ze mochten optreden... Hoe mooi is dat?

2009

sps jazz festival

2013

Als één van de eerste Service Providers in Nederland doorlopen wij in 2013 met vlag en wimpel de auditgesprekken voor onze ISO27001/2 certificering. Informatiebeveiliging is voor ons zeer belangrijk en zit in het DNA van onszelf en onze medewerkers. Elke dag zorgen we dat alle bewijslast veilig wordt geborgd in GENSYS. In combinatie met onze unieke werkwijze zorgt dit ieder jaar opnieuw voor positief verraste auditors.

2013

Security_ISO_NEN-1

2015

Wij worden in dit jaar Tier 1 Partner van Microsoft. Een mooi vervolg van ons jarenlange Gold Partnership. In de jaren daarop, in 2016 en 2017, waren wij ook nauw betrokken bij de eerste oplevering van Azure Stack.

2015

microsoft tier 1 cloud solutions provider-1-1

2019

Het team is in de afgelopen jaren alsmaar gegroeid en in 2019 vieren we ons 25-jarig jubileum. We doen grote internationale projecten en we blijven onszelf en GENSYS continu verbeteren. In deze periode leverden we zelfs GENSYS 11 al op. Deze successen vierden we in groots met een feest voor al onze collega’s, partners en klanten. Met geweldige optredens van onder andere Rolf Sanchez, Janieck en The Originals, was het een onvergetelijke avond.

2019

25 jaar SPS feest spiegeltent

2021

We blijven bij met alle ontwikkelingen in de IT en zorgen dat we altijd voorbereid zijn op wat komen gaat. Nu hybride werken de norm is, hebben wij ons kantoor ingericht als ontmoetingsplek. Daarvoor heeft ons pand in Reeuwijk de afgelopen 2 jaar een metamorfose gekregen. Het is compleet gerenoveerd, waardoor je bij binnenkomst direct een huiskamergevoel krijgt. Ons bedrijfsrestaurant is vernieuwd en we hebben verschillende meetingpoints ingericht, waar je in ontspannen sfeer kunt vergaderen of bijpraten. Wij zijn klaar voor de toekomst!

2021

lobby aan het werk